Peter’s favoriete rosé wijnen.

Peter’s favoriete rosé wijnen.

Waarmee je mij het meest plezier doet als het warm zomerweer is? Een heerlijk gekoeld glaasje rosé wijn. Als ik door onze winkel wandel en mijn 5 favoriete rosé wijnen mag kiezen dan springen volgende wijnen bij mij...

Peter’s favoriete rosé wijnen.

Waarmee je mij het meest plezier doet als het warm zomerweer is?

Een heerlijk gekoeld glaasje rosé wijn. Als ik door onze winkel wandel en mijn 5 favoriete rosé wijnen mag kiezen dan springen volgende wijnen bij mij in het oog:

 

New!

Ik start met een nieuwe cuvée in ons assortiment van wijnhuis Château d’Astros. Reeds 3 generaties werken wij al met Monsieur Morel samen. Een bijzonder authentieke Château, in het hartje van de Côtes de Provence nabij Draguignan. Dit voorjaar hebben ze ons letterlijk van onze stoel geblazen. Het gamma werd uitgebreid met maar liefst 2 nieuwe roséwijnen, een witte en ook een bib (bag in box) met hun fantastische rosé wijn. Mijn absolute favoriet is de ‘Cuvée Amour’. Een rosé die je zoals de naam het zelf al zegt op je meest geliefde momenten kan consumeren.

Zonovergoten rosé

Vervolgens kies ik voor de rosé wijn ‘La Pause’ van de jonge wijnbouwer Vasco Perdigao van Domaine Chamfort, uit de Côtes du Rhône. De wijngaarden zijn gelegen in Sablet, aan de noordelijke grens van het bekende dorp Gigondas met zuidwest oriëntatie. Sablet is een beroemde Côtes du Rhône Villages. Deze rosé heeft een lichte zalmkleur en een uitbundige neus van citrus, perzik en rode besjes. Levendig fris in de mond met mooie spanning in de finale. Deze rosé serveer ik bij een heerlijke tapasplank met Iberico, een bruscetta en wat tête de moine. We hoeven dan nog enkel te genieten van al dat lekkers.

All-rounder

Domaine La Croix Belle ‘Le Champ des Grillons’ kan mij ook altijd enorm bekoren. Tijdens een barbecue, een picknick, aan het zwembad,..met deze all-rounder scoor ik altijd! Deze keer zitten we zuidelijker in Frankrijk, meer specifiek tussen Béziers en Pézenas. Jacques en Françoise Boyer hebben enkele jaren geleden de fles in een nieuw kleedje gestoken en de cuvée wat aangepast. Het is een blend geworden van Cabernet Sauvignon, Syrah en de Grenache druif. Een héérlijke dorstlesser die mij keer op keer kan verrassen met zijn geweldige finesse en exotische toetsen.

Best-seller

Wat zeker niet mag ontbreken is onze best-seller van Château Barbebelle Cuvée Fleuri. Enkele jaren geleden ontdekte ik samen met Stefanie het wijnhuis Barbebelle. Er was direct een klik met dochter Madeleine. Zij had haar eigen cuvée ‘Fleuri’ uitgebracht. Begin dit jaar kregen we het fantastische nieuws dat haar wijn verkozen werd tot ‘Beste rosé wijn van het jaar 2021’ door Decanter Magazine! Zowel Madeleine als iedereen binnen ons team was uiteraard bijzonder tevreden met deze onderscheiding. Een  roséwijn die zich onderscheidt door zijn frisheid, zijn fruitigheid en zijn typiciteit van de Coteaux d’Aix-en-Provence. Hints van citrus vruchten en pomelo. Lekker als aperitief, bij zomerse salades en bij zeebaars in zoutkorst.

Uniek wijnhuis!

Ik eindig graag bij Château Romanin. Een wijnhuis met een uniek verhaal. De buitengewone mooie cave is uitgehouwen in de rotsen van de ‘Les Apilles’. De wijngaarden liggen tussen Saint Rémy de Provence en Eygalières. De verfrissende mistral zorgt voor een buitengewone rosé. In de Provence ontegensprekelijk de absolute top in de biodynamie. Door zijn complexiteit combineer ik deze rosé wijn met mediterrane gerechten met zeevruchten.

Krijg je er geen genoeg van? 
We hebben er nog veel meer! Bekijk ons assortiment rosé wijnen!

À votre Santé!

Peter

Producten in dit artikel

bio
2023 |
 Frankrijk
Côtes de Provence
CHÂTEAU d'ASTROS Cuvée Amour 2023
Cinsault, Grenache, Tibouren
Per fles
€15,95
bio
2023 |
 Frankrijk
Languedoc
DOMAINE LA CROIX BELLE Le Champ des Grillons - Rosé 75cl 2023
40% Grenache Noir, 60% Syrah
Per fles
€9,62
2023 |
 Frankrijk
Aix-en-Provence
CHÂTEAU BARBEBELLE "Fleuri" rosé 2023
60% Grenache, 20% Cinsault, 20% Syrah
Per fles
€11,28

Misschien ook wel iets voor jou...

De zomerse witte wijnen van wijnexpert Patrick!

De zomerse witte wijnen van wijnexpert Patrick!

Als ik rondwandel in onze winkel en ik mag 5 witte wijnen selecteren, is dat allereerst bijzonder moeilijk,...

Lees meer →
Wijnexpert Colette haar 5 favoriete champagnes op een rij.

Wijnexpert Colette haar 5 favoriete champagnes op een rij.

Een glas bubbels is voor mij altijd een beetje feest: “La vie est nulle sans bulles“! Champagne drink je niet...

Lees meer →
close menu